Pelletkachel bodemvoeder

bodemvoeder of een traditionele pelletkachel hebben veel verschillen maar toch gezamelijk één doel, verwarming!

 

Wat is het grote verschil in een pelletkachel met bodemvoeder?

Een bodemvoeder voert zoals de naam het al zegt de pellets via de bodem omhoog.
Dit systeem zorgt er dus voor dat asresten door de verse pellets over de rand worden gedrukt.
Het grote voordeel is dan ook dat de reiniging veel minder vaak moet worden uitgevoerd en kan oplopen tot wel 4 weken!

Vuurbeeld met een bodemvoeder

Het vuurbeeld van een bodemvoeder is ook volledig anders dan bij de traditionele pelletkachel.
De standaard pelletkachel heeft een veel grotere luchtsnelheid en moet asresten uit de brander blazen terwijl de Dielle bodemvoeder de asresten zelf

over de rand drukt en hierdoor een rookgasnelheid heeft die tot wel 65% lager ligt.
Hierdoor heeft u een zeer rustige vlam en doordat de brandstof wordt afgebrand soort affakkelen heeft u in alle vermogens een rustig en groot vuur.

 

Uitstoot van fijnstof en co bij een bodemvoeder

Doordat de brandstof in een Dielle bodemvoeder rustig wordt voorverwarmd en in de brander omhoog wordt gedrukt heeft is de verbranding veel schoner als de traditionele pelletkachel.
De fijnstof ligt tot wel 57% lager en de co uitstoot is dan door andere toestellen ook niet haalbaar omdat zij een koude brandstof op het vuur gooien en asresten uit de bak moeten zuigen.

De zogenoemde cleanfase is ook niet benodigd bij een bodemvoeder wat een hoop uitstoot scheelt!

 

Uitdoven en herstarten van een pelletkachel met bodemvoeder

Een traditionele pelletkachel zal bij het uidoven de gehele brander moeten schoonsblazen en koelen voordat deze kan herstarten.
Bij een Dielle bodemvoeder is dit niet nodig omdat hier wordt gestopt met de toevoer van pellets en de asdelen op het vuur laten liggen en zodoende het vuur voor u gaan bewaren tot wel 4 uur lang!

u zit dus niet op een kachel te wachten die moet koelen en u het koud heeft, nee een Dielle kan zo weer door zonder ook maar de gloeipen te gebruiken.

 

Stroomverbruik bodemvoeder

Een Dielle is geen gloeipen nodig als deze moet herstarten terwijl een traditionele pelletkachel elke keer de gloestift nodig is.
Ook tijdens de werking zal het verbruik liggen op gemiddeld 80watt.

Ook de rookgasmotor draait slechts 300 toeren in de laagste stand terwijl een traditionele pelletkachel hier ongeveer 1400 toeren voor nodig is.

 

Subsidie op de pelletkachel

Door onze extreem lage uitstoot stond Dielle pelletkachel met bodemvoeder de eerste 6 tot 8 weken alleen op de subsidie lijst!

 

pelletkachel bodemvoeder

 

Heeft u vragen over de pelletkachel neem dan gerust contact op via het nummer 0572354250 of bezoek de fabrieksshowroom welke op afspraak geopend is. ook voor doorverwijzing naar dealers kunt u contact met ons opnemen. ook voor uitleg over de subsidie op pelletketels of pelletkachel met cv kunnen via ons worden aangevraagd.

Technische informatie zoals uitstoot en verbuik van stroom of pellets kan via ons worden aangevraagd.
Wij kunnen u dan de gewenste informatie toesturen in vorm van ons technische productblad waarin u alle waardes kunt terugzien en kan vergelijken.
Hierdoor krijgt u een helder beeld over de werking van een pelletkachel.

 

Print Friendly, PDF & Email