Merken

Ervaring merken pelletkachels

 

Na meer dan 12 jaar ervaring is het voor ons zeer eenvoudig om het kaft van het koren te scheiden, wij hebben met vele merken van doen gehad en kunnen ook voor u helpen in de selectie van een goed merk.
Om deze reden zijn wij verder gegaan om een compleet nieuw revolutionair systeem te bouwen

Het voordeel hiervan is dat zij alle do’s and dont’s hebben gehad en u een stabiel en kwalitatief goed product kunnen aanbieden.
Ook is er bijvoorbeeld nagedacht om het afstel probleem weg te nemen. Door een afvakkel principe te bouwen met onze gepatenteerde bodemvoeder is er nog wel één eenmalige calibratie nodig die de dealers voor u uitvoeren en daarna hoeft u zich niet meer te bekommeren over de werking van uw pelletkachel.
geen ander merk maakt hier gebruik van daar ons systeem gepatenteerd is en met dit systeem ook nog eens een heel rustig vuurbeeld geeft met onderhoud wat slechts één keer per maand hoeft worden uitgevoerd.

 

Modulatie systeem pelletkachel

 

Ook maken onze merken gebruik van een zogenoemd modulatie systeem, het grote voordeel hiervan is dat er in 5 stappen wordt gewerkt naar de gewenste temperatuur en niet zoals merken zonder dit systeem vol gaan branden en daarna naar de laagste stand terug schieten.

Het binnenwerk van onze pelletkachels is van gietijzer of van Vermiculite, het voordeel hiervan is dat u nooit straling door de kachel naar de elektronische componenten kan krijgen.
Vaak zien we dat bij stalen toestellen de elektronica te warm is geworden en hierdoor fouten gaat geven of soms zelfs gaat lekken vanuit de weerstanden of condensatoren.
Vermiculite zorgt voor een goede isolatie en warmt snel de warmtewisselaar op. Daarentegen is gietijzer iets trager maar blijft de stookkamer beter op temperatuur en heeft u meer een houtkachel gevoel.

Merken en modellen pelletkachels

In onze showroom staan alle modellen opgesteld en brandend.
Hierdoor kunt u zeer gemakkelijk alle toestellen proberen en bekijken.
Let er wel op dat het in de showroom warm is en op afspraak, voor de eventuele kinderen die mee komen, is er een speelhoek zodat zij zich hier rustig kunnen vermaken.

 

stand-by systeem pelletkachel

Door onze bodemvoeder kunnen wij u gebruik laten maken van ons standby systeem.
Dit houd in dat bij het stoppen van de kachel deze niet de hele branderbak gaat leegblazen of reinigen maar juist stopt met de pellets via de bodem omhoog te drukken.
Het voordeel wat hiermee behaald wordt is dat wij het as op de gloeiende delen laten liggen en hierdoor het gloeiende deel tot wel 4 uur kunnen bewaren om zodoende te herstarten zonder gloeipen en overbodig exta stroom wat benodigd is.
Ook is de opstart en werking schoner omdat de brandstof wordt voorverwarmd.

 

Print Friendly, PDF & Email