De nieuwe manier van stoken met de pelletkachels van Dielle

Dielle pelletkachel importeur

 

Toevoer van onderen

De pelletkachels van Dielle zijn op dit moment voorzien van de nieuwste technieken en heeft een verbrandingssysteem ontwikkeld dat uniek is in zijn soort. De kachel wordt van bovenaf bijgevuld en dan worden de pellets door de toevoerschroeven naar beneden aangevoerd. Daar worden de pellets van onder naar boven geduwd. De pellets van onderen aangevoerd waardoor verstoppingsproblemen voorkomen wordt en alle pellets verbrandt worden.

 

Knipsel

 

De verbranding van de pellets

Bij normale pelletkachels worden de pellets bovenaf gevoed en door de zwaartekracht in de vuurpot vallen en blijven de verbrandingsresten liggen. Dit veroorzaakt vaak verstoppingsproblemen en werkingsstoringen. Bovendien zorgen de verse pellets voor zuurstoftekort voor de brandstof die eronder ligt, waardoor de vlam niet gelijkmatig brandt. Bij de pelletkachels van Dielle worden de pellets van onderen in de vuurpot geduwd en de nieuwe pellets duwen de verbrandingsresten in de opvangbakjes, zodat de as niet in verbrandingskamer kan rondvliegen.

bodemvoeder

verbranding

De Dielle smartphone applicatie

U kunt met uw smartphone waar u ook bent de kachel benaderen met de Dielle applicatie. Wanneer u op weg naar huis bent kunt u uw kachel aanzetten zodat wanneer u thuis bent het heerlijk warm hebt. U kunt dan met uw smartphone de kachel ook laten switchen van hout op pellet.

Weergave  –  Plaatselijke omgevingstemperatuur

–  Status van de kachel

–  Weersverwachting en buitentemperatuur

(met verbinding met een weerstationserver)

Beheer

–  Inschakeling

–  Uitschakeling

–  Deblokkering van eventuele fouten

–  Programmering voor inschakeling en

uitschakeling op welbepaalde tijdstippen

 

Wanneer u geen internet verbinding hebt op uw smartphone is het mogelijk om een sms’je te sturen naar de kachel met de opdracht dat de kachel bijvoorbeeld op temperatuur moet komen, de kachel pakt dit op en voorverwarmd eerst de brandstof en dan zal de kachel op temperatuur komen.

 

In de kachels van Dielle wordt de brandstof eerst voorverwarmd voor de verdamping van het vochtgehalte in de brandstof, dit bevordert een optimale en volledige verbranding van de pellets.

 

Kom gerust kijken in onze showroom hoe het nieuwe stoken op pellets in zijn werking gaat.

 

Modellen pelletkachels van Dielle

Scirocco 60 Libeccio 60

Libeccio 100

Libeccio 100 tube Ostro 50
Ostro 100
Ostro 100 tubeDe Dielle Scirocco 60 is een van de kleinere pelletkachels uit het Dielle segment. Met een vermogen van 4,5 tot 8 kilowatt is deze pelletkachel echter wel in staat gemiddelde ruimtes met gemak te verwarmen.

 

 

 

 

Naast de Ostro en de Scirocco heeft Dielle nog een model in haar segment genaamd de Dielle Libeccio 60. De Dielle Libeccio 60 is strak afgewerkt en heeft net als de Scirocco meerdere opties zoals de afstandsbediening en de Dielle App.

 

 

 

 

 

De Dielle Libeccio 100 is met een vermogen van 11,7 kilowatt in te schalen bij de grotere pelletkachels. Deze pelletkachel is ook voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van efficiëntie. Door een verbranding van onderaf heeft deze pelletkachel een mooi een rustig vlambeeld.

 

 

 

 

Naast de standaard Libeccio is er ook de versie met kanalisatie genaamd Dielle Libeccio 100 Tube. Door middel van een extra uitgang aan de achterzijde van de pelletkachel is het mogelijk restwarmte te transporteren naar andere ruimtes. Door de warmte te transporteren naar andere ruimtes wordt de pelletkachel nog efficiënter gebruikt.

 

 

 

De Dielle Ostro 80 pelletkachel is ideaal voor de smallere woonkamers. Met een diepte van maar 31 cm is deze pelletkachel één van de dunste pelletkachels in de branche.

 

 

 

 

 

De grotere versie van de Ostro lijn is de Dielle Ostro 100. Met een maximaal vermogen van 11.7 kilowatt is deze pelletkachel geschikt voor de grotere woonkamers. De Ostro 100 is ook verkrijgbaar met kanalisatie. De versie met kanalisatie is verderop ons brede assortiment te vinden.

 

 

 

De Dielle Ostro 100 Tube heeft de mogelijkheid om gekanaliseerd te worden. Kanalisatie wil zeggen dat restwarmte gestransporteerd kan worden naar andere ruimtes door middel van een aluminium kanaal. Door deze warmte te transporteren gebruikt u de pelletkachel nog efficiënter.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Beste,

    misschien dat u mij kunt helpen. ik ben al in het bezit van een pelletkachel en nml een Dielle Libeccio 60. Ik heb deze kachel nu een jaar en tot een maand geleden was ik er heel erg tevreden over . Maar nu komt met enige regelmaat voor dat hij op storing gaat en geeft dan aan error 1 – uitdoven . Op display knippert dit en kachel is dan niet te resetten. Nadat kachel uitgedoofd is en hij opnieuw op te starten en dan gaat dit goed totdat ik kachel wat meer opstook en gaat dan weer op storing. Kunt u mij helpen wat het probleem is en of ik dat zelf op kan lossen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*