Assortiment pelletkachels

Wat voor assortiment pelletkachels voeren wij?

 

Ons assortiment bestaat uit een groot aantal pelletkachels van design tot nostalgische modellen en inbouw toestellen.

Ook zijn wij voorloper op het gebied van techniek in onze pelletkachels, deze voorsprong wordt gemaakt door meer dan 25 jaar ervaring in de productie van pelletkachels.

 

Merken pelletkachels

Onze merken pellet kachels welke wij verdelen in Nederland zijn gevormd door onze eigen jarenlange ervaring, wij stonden aan de wieg van de pelletkachel in Nederland zo’n 10 jaar geleden en hebben in deze tijd ook zelf de do and donts gevonden bij pelletkachels.

De merken zijn: Opera pelletkachels, Extraflame en Dielle deze merken zijn ver voor op haar concurrentie door de techniek waar we mee werken.

Luchtmeting en afstelling pelletkachel

Wij werken met een zogeheten luchtmeting, dit systeem heeft een groot voordeel op het brandproces en geeft u minder werk aan de pelletkachel.
De pelletkachel meet namelijk de inkomende lucht plus de temperatuur daarvan en zal na het brandproces weer gemeten worden in temperatuur en eventuele onderdruk.
Dit zorgt ervoor dat de pelletkachel zelf de trek kan bijstellen waar gewenst, zodoende heeft u bijvoorbeeld bij mist geen rook buiten omdat de rookgassen koeler worden of zwaarder zijn.
Ook bij stevige wind zal de pelletkachel merken dat de trek te hoog wordt en deze terug stellen.
Ook bij het wisselen van uw merk pellets zal de kachel dit merken en bijstellen, dit waar andere merken anders gaan branden en u zelf moet bijstellen dmv instellingen.

 

Modulatie systeem van de pellet kachel

Onze pelletkachels zijn als enige in Nederland uitgevoerd met een modulatie systeem, dit systeem zorgt ervoor dat uw pelletkachel niet direct in de meest volle stand gaat branden.
Er zijn in totaal 16 stappen waarin de pellet kachel zich kan verstellen, deze stappen worden per tussenpoos van 30 seconden berekend en eventueel omhoog of naar beneden gesteld.
Het grote voordeel wat u uit dit systeem haalt is dat er veel meer rendement uit uw pellets gehaald gaat worden en dat de kachel stiller is.

 

Warmtewisselaar van onze kachels

De warmtewisselaar is een essentieel onderdeel van de pelletkachel en hier zal dan ook een grote slag gehaald kunnen worden in geluids-reductie.
Bij onze pelletkachels is hier dan ook zeer nauwkeurig na gekeken, de warmtewisselaar is zo aangepast dat de resonantie is weg gehaald en met een rustige flow meer warmte kan worden gegeven.
hoe wij dit doen laten wij graag zien in de showroom.

 

Dealers en verdelers van de pellet kachel

Wij werken middels dealers door Nederland, maar helaas komt het wel eens voor dat een bedrijf de pelletkachel via opkoop of tweedehands heeft verkregen.
Onze raad is om te vragen waar de dealers van ons product voor u het dichtst bij zit. wij verwijzen u graag door naar hen.
De dealers kunnen u de garantie en service bieden met informatie en onderdelen die een niet dealer nooit heeft.Een pelletkachel is absoluut niet zoals bij een houtkachel, als er wat is moet u kunnen terugvallen op een vakkundig persoon en niet op de dozenschuiver.

 

Showroom

Onze showroom bevind zich aan de Kaagstraat 13 in Raalte, deze is 6 dagen per week geopend en altijd voldoende technische mensen om u te woord te staan.
Op vrijdag is er koopavond tot 8 uur.
U kunt de pelletkachels bij ons bekijken en eventueel via onze dealers geleverd krijgen.
Zit er geen dealer in uw buurt zullen wij zelf bij u leveren.

Opera pelletkachel logoDielle pelletkachel importeur

Extraflame pelletkachel

 

Graag tot ziens in Raalte

De kachels branden en de koffie staat klaar.

Print Friendly, PDF & Email